PosedarjeSvega nekoliko minuta vožnje od čvorova Zadar 1 i Posedarje, 20 km sjeveroistočno od grada Zadra, na samoj obali Novigradskog mora, nalazi se mirno dalmatinsko mjesto Posedarje.

Zemljopisni položaj i klima čine Posedarje nezaobilaznom turističkom destinacijom. Naime, ova oaza mira okružena je povijesnim gradovima (Zadar, Nin, Obrovac, Pag…), te s čak pet nacionalnih parkova (Paklenica, Krka, Sjeverni Velebit, Kornati i Plitvice) i tri parka prirode (Zrmanja , Telašćica i Vransko jezero).

Zbog blage klime s 2000 sunčanih sati u godini i prosječnom ljetnom temperaturom mora od 24*-27* C ovo je jedno od najsunčanijih mjesta na Mediteranu, dok blizina mora i strujanje čistog velebitskog zraka blagotvorno djeluje na ljude s problemima dišnog sustava.

Raznolika obala s bezbroj plaža (kamenih i pješčanih) i skrivenih uvala, miris mora, svježina jutra, ljubazni domaćini, nadaleko poznati posedarski pršut, sve vas to neće ostaviti ravnodušnim da posjetite ili se ponovno vratite u Posedarje!


 
CroatianEnglishGerman